Rabobank heeft met Protect4S meer grip op SAP security risico’s

Han Vaessen – Delivery Manager Back Office, Rabobank

Aanleiding

Tot begin dit jaar 2019 werd SAP security software van Protect4S om de twee jaar gebruikt om de SAP systemen bij de Rabobank door te lichten. Dat leverde vooral grote security projecten op en relatief veel druk op de organisatie. Daarnaast werden de vragen vanuit interne en externe audits steeds lastiger te beantwoorden waardoor een frequenter gebruik van Protect4S een logische keuze werd. Han Vaessen, als Delivery Manager Back Office verantwoordelijk voor o.a. SAP security bij de Rabobank, zegt daarover:

“Bij elke bank wordt IT steeds belangrijker en gaat het vooral om het managen van risico’s. Bovendien is SAP een bedrijfskritisch systeem waarin alle business klantgegevens zitten en binnenkort ook alle particuliere klantgegevens. Protect4S helpt ons niet alleen onze SAP systemen frequenter te scannen maar vooral om de risico’s inzichtelijk te krijgen en het SAP security proces van reactief naar preventief in te richten.”

Begin 2019 werd daarom Protect4S aangeschaft en werd kort daarna de applicatie in gebruik genomen. De Rabobank kende de mensen achter Protect4S al en wisten dat zij een autoriteit zijn op het gebied van SAP security. Diezelfde deskundigheid zag men ook terug in de Protect4S software.

Werken met Protect4S

In februari 2019 werd Protect4S voor acht SAP productiesystemen in gebruik genomen. Sindsdien wordt er maandelijks gescand en is de Rabobank in staat om continu maatregelen te nemen waardoor men daadwerkelijk meer grip krijgt op SAP security risico’s. Han Vaessen is vooral rapportage gebruiker en zijn collega’s van het SAP Basis team zijn de technische eindgebruikers. Na een halfjaar zelf werken met Protect4S ziet Han Vaessen als belangrijkste voordelen:

“Met de rapportages uit Protect4S kan ik mijn stakeholders (risk managers, controllers, toezichthouders etc.) veel makkelijker inzicht bieden in de SAP security risico’s. Daarnaast hebben we met Protect4S het security proces meer gestandaardiseerd en preventief ingericht. Daardoor voldoen we beter aan de eisen vanuit interne en externe audits.

Tot op heden maakt Protect4S zeker de verwachtingen waar en een prettige bijkomstigheid is dat Protect4S open staat voor onze feedback en aanvullende wensen. Wij zien de toekomst met vertrouwen tegemoet en kijken uit naar de nieuwe functionaliteiten van Protect4S die ons weer een stap verder helpen.”

Over Rabobank

De Rabobank is een internationale financiële dienstverlener op coöperatieve grondslag. We leveren diensten op het gebied van retailbanking, wholesalebanking, private banking, leasing en vastgoed. Als coöperatieve bank stellen we het belang van onze klanten voorop in haar dienstverlening. Wereldwijd hebben we ongeveer 8,3 miljoen klanten.

Over Protect4S

Protect4S is een door SAP gecertificeerde add-on die op SAP Solution Manager geïnstalleerd wordt. Protect4S zorgt ervoor dat uw SAP landschap continu beveiligd wordt dankzij het doorlopend/cyclisch proces van Scan-Analyse-Mitigatie. Dit wordt gedaan op alle relevante lagen van OS, Database tot aan de Applicatielaag.

Uw SAP beveiliging ook structureel verbeteren?

Vraag een trial aan!

Probeer Protect4S voor de eerste 3 maanden zonder licentiekosten en maak na deze proefperiode uw keuze.