Altijd compliant en inzicht in SAP security risico’s dankzij Protect4S bij MCB

Marleen Cremers – Manager Operations, MCB Business & Information Services

Aanleiding

Ruim twee jaar geleden, eind 2015, werd er in de jaarlijkse audit relatief veel beveiligingsrisico’s en aandachtspunten geconstateerd. Dat heeft geleid tot een SAP security project vanaf begin 2016. Bekim Rama, Technisch Consultant SAP bij MCB, vroeg Fred van de Langenberg van Protect4S om de Protect4S oplossing te demonstreren. Over de oude situatie bij MCB zegt Bekim Rama:

“We hadden bij MCB onvoldoende inzicht in de SAP security risico’s en het kostte eenvoudigweg te veel handmatig werk om goed bij te blijven met de SAP security notes. Daardoor waren wij niet compliant op SAP security gebied.”

Eric van Dongen, MCB (links) – Joris de Vis, Protect4S (midden) - Bekim Rama, MCB (rechts)

Aan de slag met Protect4S

Na een succesvolle demo van Protect4S werd door Marleen Cremers, Manager IT Operations bij MCB Business & Information Services, overgegaan op aanschaf van de licenties in juni 2016. Protect4S beveiligt vijf SAP PRD systemen die met vier releases per jaar up-to-date worden gehouden. Bij MCB zijn er drie gebruikers, naast Bekim Rama nog twee (SAP Basis) collega’s, die samen verantwoordelijk zijn voor het installeren, nieuwe connecties, uitvoeren van de scans en opvolging van de maatregelen. Marleen Cremers zegt na ruim anderhalf jaar gebruik van Protect4S over hun ervaring met deze oplossing:

“Na een overtuigende demo van Fred van de Langenberg (medeeigenaar Protect4S) zijn we in juni 2016 begonnen. Sindsdien voldoen wij aan de auditnormen en heeft het management goed zicht op de risico’s en de benodigde of genomen maatregelen dankzij de heldere rapportages uit Protect4S.”

Voordelen Protect4S

Met behulp van Protect4S voldoet MCB aan de auditnormen en is de SAP beveiliging structureel verbeterd. Dankzij heldere managementrapportages heeft MCB meer inzicht in SAP security risico’s, trends en mitigatie. MCB bespaart bovendien veel handmatig werk doordat Protect4S het volledige proces van scan, analyse tot en met mitigatie, grotendeels automatiseert.

Over MCB

MCB levert al 75 jaar metaal. Vanuit het hoofdkantoor in Valkenswaard begeleidt MCB Business & Information Services de werkmaatschappijen van de holding MCB International in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Deze werkmaatschappijen zijn hoofdzakelijk actief als groothandel en Service Center in metalen, waaronder staal, roestvast staal, aluminium, koper en messing. De bedrijven binnen de MCB groep spelen een intermediaire rol in de bedrijfskolom door op de juiste tijd en plaats het juiste materiaal te leveren. Binnen de MCB groep zijn meer dan 900 medewerkers werkzaam.

Over Protect4S

Protect4S is een door SAP gecertificeerde add-on die op SAP Solution Manager geïnstalleerd wordt. Protect4S zorgt ervoor dat uw SAP landschap continu beveiligd wordt dankzij het doorlopend/cyclisch proces van Scan-Analyse-Mitigatie. Dit wordt gedaan op alle relevante lagen van OS, Database tot aan de Applicatielaag.

Ook altijd compliant en up-to-date op SAP security gebied?

Vraag een trial aan!

Probeer Protect4S voor 6 maanden en profiteer van 50% korting op de licentieprijs en een kosteloze implementatie.